Meer over Trippel-O

Trippel-O is een ecologische vrijetijdsbesteder & dienstverlener. Met Trippel-O kunt u op actieve, doch ontspannen wijze, kennis maken met de natuur van Nederland, haar geschiedenis, het landgebruik én haar inwoners.

Trippel-O organiseert en verzorgt korte avontuurlijke reizen, routes & beschrijvingen, excursies en bedrijfsuitjes & familibijeenkomsten. Daarnaast verleent Trippel-O diverse hand- en spandiensten.

 


Oprichting

Trippel-O is officieel in 2007 opgericht door Martin de Groot. Het idee is echter in 1993 al ontstaan, nadat hij zijn studie in Velp en Wageningen had afgerond en als reisleider bij SNP is gaan werken. SNP is een reisorganisatie met fiets- en wandelreizen over de hele wereld.

Ideeën

Na enkele reizen begon het echter te kriebelen. Hij begon na te denken over het oprichten van een eigen bedrijf. Zijn gedachten gingen daarbij in eerste instantie uit naar het organiseren van bedrijfsuitjes.

Later begonnen ook andere ideeën in zijn hoofd aan de oppervlakte te komen. Eén van de ideeën was het organiseren van korte avontuurlijke reizen voor buitenlandse toeristen in Nederland.

Registratie

In 2006 heeft hij de knoop doorgehakt en zijn ideeën omgezet in daden. Op 1 april 2007 is Trippel-O officieel opgericht en als onderneming ondergebracht bij de Kamer van Koophandel in Zwolle. Hier staat Trippel-O ook bekend onder KvK-nummer 08157999.

Locatie

Trippel-O is gevestigd in Hoogeveen, een kleine stad in het zuiden van Drenthe. Niet minder dan drie nationale parken (Nationaal Park Weerribben-Wieden, Nationaal Park Drents-Friese Wold en Nationaal Park Dwingelderveld) liggen in de directe omgeving van dit kleine stadje.

Nederland, Oost-Nederland

Trippel-O richt zich dus op Nederland, omdat Nederland deze aandacht verdient. Het is een klein maar divers land, met een rijke cultuur en natuur. Een land waar de bewoners enorm vindingrijk, trots en vriendelijk zijn. Een land dus dat het ontdekken waard is.

En wel het hele land. Dus niet alleen de prachtige polders, de bollenvelden en de gevelwoningen in het westen, maar ook de fantastische bossen, heidevelden en herenboerderijen in het oosten. En juist dit oosten wordt nogal eens overgeslagen.

Trippel-O wil juist daarom dit deel van het land in haar activiteiten benadrukken.

Naamgeving

De naam Trippel-O heeft betrekking op de drie O’s, die bij de oprichting van het bedrijf in de subtitel hebben gestaan: Oriëntatie & Organisatie Oost-Nederland.

Daarnaast betekent trippelen in Nederland ook zoiets als wandelen.

Interessant: veel steden en dorpen in Twente, in het oosten van Nederland, eindigen op een O. Trippel-O zou zo in dat rijtje kunnen passen.